Teaterresa till Spelman på taket i Vasa

Esbo hembygdsförening gör en teaterresa till musikalen Spelman på taket på Wasa teater veckoslutet 28-29 september 2019. Vi har reserverat fyrtio platser och åker med tåg. Vårt Hotell Astor ligger invid järnvägsstationen.

På söndagen gör vi en bussutflykt till herrgården Tottesund i Maxmo, där Vita frun bjuder på kaffekalas, musik och guidning.

Reseprogrammet

Lördag 28.9.2019

10.14 InterCity-tåget 43 avgår från Helsingfors järnvägsstation
14.15 Tåget anländer till Vasa

Incheckning på Hotell Astor, som ligger invid järnvägsstationen.
16.30 Middag på Restaurang Bank
19.00 Musikalen Spelman på taket på Wasa teater

Söndag 29.9
Hotellfrukost
09.15 Avfärd med Oravais trafiks buss till herrgården Tottesund i närliggande Maxmo. Här bjuder ”Vita frun” på kaffekalas och guidning
!2.30 Retur från Tottesund till järnvägsstationen.
13.42 InterCity-taget 444 avgår
17.44 Tåget anländer till Helsingfors

Resans pris ca 210 euro innefattar tågresan tur-retur, logi i dubbelrum, frukost, middag, teaterbiljett och utflykt till Tottesund med kaffekalas och guidning.

Anmälningar senast 15 juli till Marina Calander, tfn 050 309 7373, e-post: marina.calander@saunalahti.fi .

Anmäl dig elektroniskt här till Spelmannen!

Musikalen Spelman på taket

Wasa teater fyller 100 år och satsar på Spelmannen i sina nyrenoverade utrymmen. I jubileumsversionen spelar Mats Holmqvist i huvudrollen som Tevje och i övriga  roller ser vi Johan Aspelin, Jonas Bergqvis, Thomas Lundin, Sannah Nedergård, Filip Ohls, Tove Qvickström, Tom Salminen, Carola Sarén, Astrid Stenberg, Ksenia Timoshenko och Maria Udd.

Musikalen regisseras av Markus Virta. Spelman på taket ska ackompanjeras av en sexmannaorkester under ledning av Ralf Nyqvist..

Publiken kommer hösten 2019 att mötas av nyrenoverade och tillgängliga utrymmen; en förstorad foajé, en ny restaurang och nya serveringsutrymmen och framförallt en förstorad salong med helt ny scenteknik.

Produktionen: Manus: Joseph Stein, Sångtexter: Sheldon Harnick, Musik: Jerry Boc, Regi: Markus Virta, Scenografi: Jani Uljas, Kostymer: Linn Wara, Koreografi: Fernandez Miguel-Angel, Kapellmästare: Ralf Nyqvist, Ljusdesign: Tobias Lönnquist, Ljuddesign: Dennis Lindén; Mask- och perukdesign: Fia Derghokasian, Orekester: Alexei Meidzof violin, John Ale’n klarinett, Tobias Udd trumpet, Eero Paalanen bas, Patrik Lax slagverk, Ralf Nyqvist piano

Tottesunds herrgård

Tottesunds herrgård är en av Österbottens få herrgårdar. Gården har under århundraden använts som överstebostad. Fyra generationer von Numers bebodde herrgården

Det finns länkar till Esbo då Carl Mauritz von Numers ägde och bebodde Otnäs gård från 1745 till sin död 1754. Hans son Adolf Fredrik fortsatte sedan på Otnäs. Carl Mauritz ägde sedan också tidvis Björnvik, Hagalund och Alberga gårdar. Här har vi alltså länken mellan Esbo ochTottesund. Av de många händelser som utspelats innanför herrgårdens väggar kan nämnas vigseln mellan Finlands Jean Sibelius och Aino Järnefelt i stora salen på Tottesund. Herrgården ägs numera av kommunen medan Maxmo hembygdsförening har fått i uppdrag att ordna program på gården.

Källor: Anja-Bi Pulkkinen och Vörå kommun

Anmäl här elektroniskt till pjäsen Mauno Koivisdto - Täkters president