Afton vid Esboån

Familjeevenemanget Afton vid Esboån hålls tisdagen den 14 maj kl. 16-21 i Lagstad hembygdsgård med omgivning. Konferencier under programmet är Anders Wikholm.

Afton vid Esboån-logon är ritad av Richard Elgert

Teatervandringarna
Teatervandringarna visar scener ur lokalhistorien kring Esbo å med text, dramatisering och regi av Nena Stenius. Esbo spelmanslag medverkar. Publiken samlas kl. 16 respektive 18 nedanför Kyrktian, Kyrkogatan 10. Tvåspråkiga programhäfen á 5 euro kan köpas vid starten.

Programhäften kan även reserveras elektroniskt nedan, varvid faktura samtidigt erhålles. Programhäften kan lösas in vid Afton vid Esboån 14.5 vid Kyrktian, där teatervandringarna startar.

Anmälan till Teatrtvandring 1 kl. 16-17

Anmälan till Teatervandring 2 kl. 18-19

Guidade besök i Esbo domkyrka och på kyrkogården
Samling för guidningen med Johan Kanckos i kyrkan kl. 16 vid kyrkans västra ingång och för vandringen på kyrkogården med Sheila Liljeberg-Elgert kl. 17 vid kyrkans västra ingång.

Mångkulturellt flerspråkigt berättarcafé
Kvällen avslutas med ett mångkulturellt och mångspråkigt berättarcafé, Story Sharing Cafe, där man samlas i små grupper runt kaffebord och utbyter berättelser om vardagliga och allmänmänskliga företeelser, kanske minnen från sin tidigare eller nuvarande hembygd. Vid varje bord sitter en Story Sharing-värd eller värdinna som kan inspirera till berättande och tolka vid behov. Värdarna har en bred språkkunskap. Mellan berättelserna uppförs levande etnisk musik.

Akvarellmålning
Kom och måla akvarell i historisk miljö. Du får tips och vägledning av konstläraren Stina Berger-Eirola. Inga förkunskaper behövs. Material finns, så att 6-10 kan måla samtidigt.

Golf och minigolf på Löfkulla golf
kl. 16-18 på Löfkulla golf, där Johan Weurlander berättar om verksamheten för intresserade. Adress Lövkullavägen 2, 02770 Esbo

Rökbastu
Rökbastun ligger vid åstranden nedanför Hembygdsgården. Egna bastugrejer medtages.

Parkering
Hembygdsgårdens P-plats är stängd, endast ett par invaplatser erbjuds. Allmänna parkeringsutrymmen utnyttjas.

Arrangör
Arrangör är Esbo hembygdsförening i samarbete med Esbo Marthaförening, Esbo svenska församling, Esbo IF och Bastusällskapet m.fl.

Afton vid Esboån 14.5.2019 kl. 16-21.00
Tidsschemat:

16-16.45 Guidat besök i Esbo domkyrka med Johan Kanckos
16-17 Teatervandring 1
16-17 Scoutkåren Södrik Stigfinnare, P-platsen

16-18 Rökbastu, damer, Bastusällskapet, vid Esbo å
16-18 Workshop med Tiina Kujala från Hantverkarföreningen
16-18 Golf och minigolf med Johan Weurlander, Löfkulla golf
16-20 Esbo FBK
16.30-19.30 Akvarellmålning med Stina Berger-Eirola

17-17.45 Guidad vandring på kyrkogården med Sheila Liljeberg-Elgert
17-20 Boktorg